Surówka z selera z rodzynkami

Surówka z selera z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duży seler

    1 sztuka
  • rodzynki

    0,5 szklanki
  • słodka śmietanka

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z selera z rodzynkami

Seler obrac i zetrzec na małych oczkach. Rodzynki sparzyc wrzątkiem i zostawic na chwilę aby napęczniały. Do selera dodac śmietankę, rodzynki, sól i cukier do smaku. Aby uzyskac inną wersję można dodac potertej marchwii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Goya 12.05.2011 18:28
spoko
szajba2 02.04.2011 14:34
dla mnie zbyt odważne połączenie
kate.500 21.03.2011 08:19
smacznosc...
Marta98 28.02.2011 21:06
super
daria899 20.02.2011 20:28
mniam
Barbara55 27.01.2011 14:23
ciekawe jaki smak wyjdzie?
kielcok1 20.01.2011 14:46
nie przepadam za selerem - wyjem same rodzynki
rakow2
rakow2 21.11.2010 16:05
odważne
justyna111 24.09.2010 18:08
pycha
Lidia11 24.09.2010 13:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat