Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 3 łodyga
marchewka 1 szt
majonez tradycyjny 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
cukier drobny 1 szczypta
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego

Z łodyg selera zdjąć włókna, pokroić w kosteczkę
Jabłko pokroić w kosteczkę i od razu skropić cytryną.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Połączyć z majonezem i śmietaną.
Doprawić do smaku ale solimy tuż przed podaniem.
Surówka jest smaczna a przede wszystkim bardzo zdrowa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 09.02.2016 10:47
bardzo smakowicie wyglada, więc zrobię
Róża1 04.03.2014 09:00
wspaniała surówka :-)
IZABELA29 28.02.2014 07:06
mało kiedy używam tego selera
gusia1000 28.02.2014 00:53
Smaczna surówka.
ben-ka 27.02.2014 17:25
Smakowita,lubię seler naciowy:)
Mniam 14.02.2014 18:10
Świetna surówka. Mało jest takich z selera.
DorotaZ 14.02.2014 15:24
Jeszcze takiej nie jadłam, musi być smaczna:)
Piotr-21 14.02.2014 13:31
bardzo pyszna
Megg 14.02.2014 13:24
bardzo smaczna suróweczka
Barbara/zuza22_85 14.02.2014 12:53
bardzo apetyczna
Marta1986 14.02.2014 12:18
bardzo smaczne
kasiaw 14.02.2014 11:38
idealna do obiadu
Milka100 14.02.2014 11:21
apetyczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak