SURÓWKA Z SELERA, MARCHEWKI I PORA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Surówka prosta w przygotowaniu i niezwykle zdrowa. Będzie pysznym dodatkiem do obiadu.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • seler korzeniowy

    0.5 sztuka
  • marchewki

    2 sztuki
  • por (białe części)

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    1 garść
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler i marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do miski.

Dodajemy do nich pokrojonego w półplasterki pora, żurawinę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz.

Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat