Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera jabłek i patisonów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler konserwowy 1/2 szkl
patisony marynowane 1 szkl
por 10 cm
jabłko 1 szt
majonez light 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z patisonów, selera i jabłek to bardzo smaczny i szybki do przygotowania dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera jabłek i patisonów

Kroki postępowania

1
Osączone patisony pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
2
Seler osączyć z zalewy, włożyć do miski, połączyć z patisonami.
Krok 2 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
3
Por dokładnie umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 3 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
4
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
Krok 4 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
5
Por i jabłko połączyć z pozostałymi składnikami.
Krok 5 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
6
Do miski z przygotowanymi składnikami dodać majonez.
Krok 6 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto
7
Doprawić do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i cukru, wymieszać.
Krok 7 - Surówka z selera jabłek i patisonów  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 16.02.2015 15:14
Pyszna surówka :)
mzap88 16.02.2015 09:34
lubie takie suróweczki
Renataj 16.02.2015 08:55
Takiej surówki jeszcze nie robiłam - muszę wypróbować.
gibli 16.02.2015 08:20
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak