Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera, gruszki i pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1/3 szt.
gruszka 2 szt.
pietruszka 2 szt.
jabłko 1 szt.
limonka 1/4 szt.
jogurt grecki 3-4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera, gruszki i pietruszki

Seler, pietruszkę, gruszki i jabłko opłukać i obrać ze skórki.
Na tarce najpierw zetrzeć gruszki i jabłko i od razu skropić je sokiem wyciśniętym z limonki. Następnie zetrzeć seler i pietruszkę. Dodać jogurt grecki i troszkę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać.
Podawać zaraz po przyrządzeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.02.2016 19:44
na pewno pyszne;)
Małgorzata92 27.01.2016 18:18
Jeszcze takiej nie miałam okazji kosztować :)
irenka 27.01.2016 17:31
fajne składniki , surówka musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak