Surówka z selera, gruszki i daktyli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Popularna surówka pod inną postacią.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 sztuka
  • gruszka

    1 sztuka
  • daktyle suszone

    6 sztuk
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach, wrzucamy do miski. Gruszki myjemy, wycinamy z nich gniazda nasienne, ścieramy na tych samych oczkach, dorzucamy do selera. Pokrojone w paski daktyle dodajemy do selera, a także jogurt, majonez, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat