Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera, gruszki i daktyli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Popularna surówka pod inną postacią.

Składniki:

seler 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
daktyle suszone 6 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera, gruszki i daktyli

Seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach, wrzucamy do miski. Gruszki myjemy, wycinamy z nich gniazda nasienne, ścieramy na tych samych oczkach, dorzucamy do selera. Pokrojone w paski daktyle dodajemy do selera, a także jogurt, majonez, sól i pieprz. Mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak