Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 3-4 łodygi
ogórek gruntowy 1 sztuka
mandarynki 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
cukier puder
sok z cytryny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera

Umyte , oczyszczone z włókien i osuszone łodygi selera pokroić na drobne talarki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki,wymieszać z selerem i leciutko posolić.Mandarynki obrać, pozbawić błonek i podzielić na cząstki, dodać do warzyw ,wymieszać, polać oliwą , przemieszać i wedle smaku doprawić odrobina pieprzu i cukru. Można dodać parę kropli soku z cytryny.Posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 10.03.2014 06:33
pyszna propozycja
barbara11561 03.03.2014 11:08
na pewno bardzo smaczna:)
IZABELA29 02.03.2014 09:16
warto zrobić .,
ben-ka 01.03.2014 19:36
Ciekawa propozycja z mandarynkami nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak