Surówka z selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mały seler

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • gęsta śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler oraz jabłko obrać, z jabłka usunąć gniazdo nasienne. Zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub wrzucić do rozdrabniacza. Dodać sok z cytryny. Doprawić do smaku cukrem i szczyptą soli. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 01.10.2013 12:01
smaczna :-)
kate.500 22.09.2013 23:50
super surowka
patryska76 04.09.2013 20:54
Pięknie podana ;)
Grazyna0211 04.09.2013 20:32
smaczna lubię surówki z selera

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat