Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałaty rzymskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 1 główka
pomidory 2 sztuki
szczypiorek
kiełki rzodkiewki
olej lniany 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałaty rzymskiej


Sałatę umyć, pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ósemki.
Szczypiorek drobno pokroić.
Wszystko włożyć do miski. Polać olejem wymieszanym z sokiem z cytryny i solą. Posypać kiełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak