Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałaty i selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
seler korzeniowy 20 dag
sok z cytryny
ocet winny 2 łyzki
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałaty i selera

Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i skropić sokiem z cytryny oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera, wymieszać.
Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru, pieprzu.
Polać nim sałatkę , dobrze wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak