Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sałatą i kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki na surówkę

sałata masłowa 1 sztuka
kapusta pekińska 5 liści
cebula czerwona 1 sztuka
ogórek małosolny 3 sztuki

Składniki na sos

jogurt naturalny 1 sztuka
sól i pieprz
oliwa 2 łyżeczki
majonez light 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sałatą i kapustą

Sałatę i liście kapusty pekińskiej dokładnie myjemy. Kiedy obeschną kroimy. Dolną białą część kapusty pekińskiej kroimy w drobną kostkę. Ogórki małosolne i 1 czerwoną cebulę również kroimy w drobniutką kostkę. Całość wrzucamy do miseczki. Otwieramy jogurt naturalny i do kubeczka dodajemy łyżeczkę majonezu light oraz 2 łyżeczki oliwy z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy i zalewamy naszą surówkę po czym mieszamy raz jeszcze żeby wszystko się połączyło. Szybki i smaczny dodatek do obiadu. Zrobienie takiej surówki zajmuje 10 minut. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:50
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak