Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkwi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiew 1 szt
marchewka 1 szt
jajko 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
cytryna 1/2 szt
skórka z cytryny 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek
szczypiorek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkwi

Rzodkiew, jabłko, marchewkę dokładnie umyć, obrać , zetrzeć na tartce jarzynowej o drobnych oczkach. Składniki wymieszać w salaterce, doprawić solą, pieprzem do smaku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać ze skórką z cytryny, dodać do surówki. Wycisnąć sok z cytryny , wymieszać . Surówkę wstawić do lodówki na około1 godz. Przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem , natką pietruszki i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.07.2017 20:49
Pycha surówka
ilka01 02.07.2017 20:38
ciekawa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak