Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jabłko 1 szt
pomidorki koktajlowe 10 dag
ogórki 5 dag( meksykańskie)
sos winegret
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Surówka z rzodkiewki, kalarepki i kolorowych pomidorków jest bardzo smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 11.02.2017 15:17
Pyszne i zdrowe oraz kolorowe.
norweska20 15.04.2016 17:05
smakowita propozycja
Gracer 03.01.2016 16:42
zdrowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak