Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 peczek
natka pietruszki 2 galazki
jogurt grecki 2 lyzki
Pieprz biały mielony Prymat
cukier szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki

Z rzodkiewek odciąć ogonki i łodyżki, umyć dokładnie. Osuszyć na ściereczce. Pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić do miski, dodać szczyptę cukru, posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć dokładnie, oskubać listki i drobno posiekać. Wrzucić do rzodkiewki. Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany, ja jednak wolę użyć chudszego jogurtu) i wymieszać. Surówkę rozłożyć do miseczek, udekorować plasterkami rzodkiewki i listkiem natki pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.02.2014 11:56
do obiadu w sam raz :)
RenataZ-et 22.06.2013 21:06
szybko i pysznie
AURELKA 15.06.2013 18:19
typowo woiosenna
Łucja 12.06.2013 12:52
lubię taką !
Megg 11.06.2013 19:18
przepyszna surówczeka
IwonaDD 11.06.2013 17:48
pyszna, wspaniale orzeźwia kubki smakowe taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak