Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzeżuchą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler korzeniowy 10 dag
warzywa 10 dag (brukiew)
roszponka 1 garść
marchewka 5 dag
gruszka 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
por młody 1 szt
majonez light 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzeżuchą

Gruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, wymieszać z sokiem cytryny. Obraną marchewkę i brukiew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Roszponkę umyć, porwać, osuszyć i włożyć do miski.Ogórka kiszonego pokroić w słupki, por w pół krążki. Wszystkie przygotowane produkty razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem obficie posypać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 30.12.2016 15:43
Pysznosci serwujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak