Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rukoli i arbuza

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Do gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona.

Składniki:

Składniki:

rukola 100 gramów
arbuz 0.5 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
olej z pestek winogron 100 mililitrów
miód lipowy 1 łyżka
pasta orzechowa 1 łyżka
ocet ryżowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rukoli i arbuza

Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy.
Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę.
Szczypior z dymką siekamy.
Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak