Surówka z roszponki i jagód goji

Surówka z roszponki i jagód goji

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

surówka

  • roszponka

    70-80 g
  • cebula biała

    1 średnia
  • ser feta

    ok, 70 g
  • jagody goji

    15 g
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • miód

    odrobina

sos

  • oliwa

    20 ml
  • ząbki czosnku

    1 mniejszy
  • zioła prowansalskie

  • sól do smaku

  • pieprz

  • sok z cytryny

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roszponkę dokładnie płuczemy i osuszamy.
Owoce goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, dodajemy odrobinę miodu.
Roszponkę wsypujemy do miski, posypujemy posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu.
Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się składników.
Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki na sos mieszamy w słoiczku. Gotowym sosem polewamy roszponkę.
Na koniec surówkę posypujemy pokruszoną fetą i odcedzonymi jagodami goji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renata9

09.03.2017 22:04
Fajna sałatka

cukiereczek

09.03.2017 20:06
prosta i apetycznie wyglądająca

ilka01

09.03.2017 18:07
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat