Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z radicchio, kalarepy i kalafiora

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

radicchio 1 średnie
kalafior 1/2 małego
kalarepa 1 średnia
oliwa 2-3 łyżki
ocet winny do smaku
cukier do smaku
sos koperkowy 1 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z radicchio, kalarepy i kalafiora

Radicchio obrać z zewnętrznych liści, główkę opłukać, osączyć i cienko zszatkować.
Kalafiora opłukać, osączyć i utrzeć na tarce o największych oczkach.
Kalarepę obrać i poszatkować w cienkie paseczki.
Warzywa połączyć, posypać suchym sosem koperkowym oraz cukrem i mieszać przez chwilę, po czym pozostawić na kilka minut.
Polać oliwą, skropić octem winnym i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak