Surówka z rabarbarem

Surówka z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt
  • rabarbar

    1 laska
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • śmietana gęsta

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z rabarbarem

Marchew i rabarbar obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, rabarbar pokroić w cienkie pół krążki. Marchewkę i rabarbar włożyć do miski, dodać starte na grubej tarce jabłko, skropić odrobiną soku z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, wsypać do przygotowanych warzyw z jabłkiem. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gosia56 26.06.2017 13:33
super pomysł
pestka 26.06.2017 10:02
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat