Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
rabarbar 1 laska
jabłko 1 szt
cebula 0,5 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
śmietana gęsta 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rabarbarem

Marchew i rabarbar obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, rabarbar pokroić w cienkie pół krążki. Marchewkę i rabarbar włożyć do miski, dodać starte na grubej tarce jabłko, skropić odrobiną soku z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, wsypać do przygotowanych warzyw z jabłkiem. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.06.2017 13:33
super pomysł
pestka 26.06.2017 10:02
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak