Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z prażonym słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

kapusta pekińska 1/4 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
ogórek zielony 1/3 sztuki

Mięso

szynka z kurczaka 6-8 plasterków

Inne

słonecznik łuskany
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z prażonym słonecznikiem

Surówkę zaczynamy od posiekania 1/4 części z główki kapusty, Następnie czerwoną paprykę myjemy , pozbawiamy środka i kroimy w niedużą kostkę. 1/3 ogórka zielonego obieramy i kroimy również w kostkę . Słonecznik wysypujemy na patelnie i na małym ogniu go prażymy cięgle mieszając aby się nie przypalił. Szybką drobiową kroimy w kosteczki. Składniki łączymy ze sobą dodajemy oliwy, mieszamy i dodajemy soli oraz pieprzu do smaku. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 03.01.2016 11:39
wygląda pysznie ;)
Gracer 03.01.2016 09:20
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak