Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pory, selera i słonecznika

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por średni 1 szt
jabłko 1 szt
seler marynowany 10 dag
kuurydza konserwowa 1/2 szkl
ziarna słonecznika 3-4 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pory, selera i słonecznika

Kroki postępowania

1
Por dokładnie umyć, pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z pory, selera i słonecznika foto
2
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Kukurydzę i seler osączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z jogurtem.
Krok 2 - Surówka z pory, selera i słonecznika foto
3
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z pory, selera i słonecznika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.04.2013 16:21
jeszcze nie jadłam
Iwusia 14.03.2013 23:23
robię podobnie więc muszę przyznać, że wspaniale smakuje
caralajna 12.01.2013 07:40
pyszna, świetnie dobrane składniki
pycia9 11.01.2013 21:38
super
Joanna46 11.01.2013 07:43
Dobra dawka witamin na zimę.
manaika 11.01.2013 00:11
pycha
IwonaKa 10.01.2013 23:55
same witaminki,swietna surówka
gosia561 10.01.2013 23:46
coś wspaniałego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak