Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pory i pomarańczy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 3 szt
jabłko 1 szt
pomarańcza 1 szt
winogrona 10 szt
orzechy pistacjowe 4 łyżki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
cytryna 1/2 szt
tymianek 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pory i pomarańczy

Pory pokroić w cienkie paseczki.
Jabłko obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki,
a następnie w paseczki.
Pomarańczę obrać, podzielić na cząstki,zdjąć osłonki.
Wszystko razem wymieszać, dodać pistacje i winogrona.
Jogurt wymieszać z sokiem z połówki cytryny,cukrem, solą , tymiankiem i pieprzem.
Zalać sałatkę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 10.04.2015 11:22
fajne połaszenie składników
as28 10.04.2015 11:07
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak