Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów i czerwonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
por 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
jabłko winne 1 sztuka
majonez tradycyjny 3 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów i czerwonej kapusty

Marchewkę i jabłko obieramy myjemy. Kapustę i pora obieramy z wierzchnich liści, myjemy, siekamy osobno na desce,łączymy w misce, solimy, mieszamy i ugniatamy łyżką.Odstawiamy na 15 minut aby zmiękły. Następnie do surówki dodajemy marchewkę oraz jabłko, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem. Majonez łączymy z jogurtem i papryką, mieszamy z sałatką i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 01.05.2016 16:45
Zawsze do czerwonej kapusty dodaję cebulę ale por to chyba też ciekawa propozycja.
adelajda 01.05.2016 15:25
ciekawe połączenie ...mi będzie smakowała :)
Motorek 01.05.2016 15:23
pyszna suróweczka
Mniam 01.05.2016 13:37
Pyszna surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak