Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
śmietana 3 łyżki
majonez 3 łyżki
olej 1 łyżka
cukier do smaku do smaku
sól do smaku do smaku
cytryna do smaku
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Pora, marchwi i jabłek przygotowujemy w takich samych proporcjach.
Pory należy pokroić w półksiężyce, posypać solą, zalać oliwą i odstawić aby zmiękł.
Marchewkę i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez wymieszać z cukrem,śmietaną i kilkoma kroplami cytryny.
Marchewkę oraz jabłka dodać do posiekanych porów, zalać sosem i dokładnie wymieszać.
Surówkę przechowywać należy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.01.2013 15:20
super
Adam/ZUB3R 05.01.2013 15:06
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak