Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2
majonez 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy potrzebne nam składniki.
Krok 1 - Surówka z pora foto
2
Z pora zdjemujemy wierzchnią warstwę liści i odkrawamy górną część, którą można później dodać do rosołu.
Krok 2 - Surówka z pora foto
3
Następnie pory kroimy w cienkie plasterki. Przed przełożeniem do miski staramy się palcami oddzielić poszczególne prążki pora.
Krok 3 - Surówka z pora foto
4
Do posiekanego warzywa dodajemy majonez, śmietanę oraz przyprawy. Sałatkę dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu - jest dość ostra
Krok 4 - Surówka z pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 05.12.2011 16:06
jedna z moich ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak