Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z pomidorów i mozarelli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mozarelli 60 dag
pomidorów 1 kg
bazylia świeża
pęczek świeżej szałwi
octu balsamicznego 5 łyżek
oliwy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z pomidorów i mozarelli

1. mozarelle pokroić w cienkie plastry.. pomidory pokroić w plastry.
2. Plasterki sera i pomidorów ułożyć na zmianę dachówkowato na dużym talerzu lub półmisku, przybrać gałązkami i ziół.
3.ocet balsamiczny wymieszać z solą i pieprzem, a gdy sól się rozpuści, roztrzepać z oliwą.
4. Pomidory i ser polać równomiernie sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak