Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pepperoni czereśniową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 młodej główki
cebula 1/2 sztuki
pepperoni 2 sztuki marynowane czereśniowe
pomidor 1 duża sztuka
jabłko 1 duża sztuka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pepperoni czereśniową

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Papryczki oczyścić z pestek, drobno pokroić, dodać do kapusty. Pomidora pokroić w kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazda nasiennego). Jabłko i pomidora dodać do kapusty.
Krok 1 - Surówka z pepperoni czereśniową foto
2
Do surówki dodać majonez, przyprawę do sałatek i trochę soli.
Krok 2 - Surówka z pepperoni czereśniową foto
3
Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Surówka z pepperoni czereśniową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.10.2014 17:14
apetyczna
Sroczka 10.10.2014 13:19
Lubię taką surówkę do obiadku.
Futka 10.10.2014 12:46
Przepyszna i wyrazista surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak