Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt,
marchewki 2
mandarynki 2 - 3 szt,
sól i pieprz do smaku,
majonez 4 łyżki,
jogurt grecki 3 łyżki,
chrzan tarty 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej kapusty i marchewki

Kapustę pekińską umyć a następnie poszatkować w drobne paski.

Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Mandarynki obrać rozdrobnić na cząstki a następnie pokroić na kawałki.

Wszystkie składniki wymieszać .

Połączyć chrzan ,majonez i jogurt naturalny, dodać do surówki i wymieszać do połączenia składników.

Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Przełożyć do szklanej salaterki i udekorować mandarynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:17
Dobra surówka.
Jagódka17
Jagódka17 03.10.2017 15:26
Surówka to podstawa każdego obiadu
jejkuchnia 03.10.2017 13:35
Super dodatek do obiadku. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak