Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
średniej cukinii 1/2
marchew 1
posiekanego szczypiorku 1/3 szk
kiełków brokuła 25 g
do smaku
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz kolorowy
olej sezamowy 1 saszetka
rzodkiewka 3

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej kapusty

Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Marchew obrać i umyć, cukinię także umyć i zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Rzodkiewki po umyciu pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać szczypior oraz kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. W razie konieczności dodatkowo doprawić surówkę. Taką surówkę można podać do dań mięsnych obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.07.2013 13:02
doskonałą surówka
Janina 11.07.2013 12:34
Smaczna sałatka
msmors 11.07.2013 12:31
uwielbiam takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak