Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i kalarepy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
kalarepka młoda 2 sztuki
szczypiorek pęczek
majonez 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i kalarepy

Kapustę pekińską drobno kroimy i przekładamy do miski. Kalarepki obieramy, po czym trzemy na tarce o dużych oczkach do pokrojonej kapusty. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Do warzyw dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Składniki surówki mieszamy ze sobą.
Gotową surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.09.2015 10:40
na pewno pyszna;)
Róża1 08.09.2015 09:54
bardzo smaczna surówka :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak