Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 100 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kapusta pekińska 1/2
szczypiorek kilka gałązek
majonez 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Fasolę obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
2
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.
Krok 2 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
3
Zimną fasolką kroimy na kawałki i dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
4
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Surówkę wykładamy na półmisek.
Krok 4 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 08.08.2015 17:19
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak