Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    100 gram
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kapusta pekińska

    1/2
  • szczypiorek

    kilka gałązek
  • majonez

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
Fasolę obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.
Krok 3 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
Zimną fasolką kroimy na kawałki i dodajemy do kapusty.
Krok 4 - Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej foto
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Surówkę wykładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 08.08.2015 17:19
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat