Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
ogórek zielony 1/2
kiełki słonecznika 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1
woda 2 łyżki
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską pokroić drobno, dodać kiełki słonecznika.
Krok 1 - Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika foto
2
Szczypiorek drobno pokroić , a ogórka pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 2 - Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika foto
3
Sos sałatkowy wymieszać z wodą i olejem i dodać do surówki i wymieszać.
Krok 3 - Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika foto
4
Surówkę najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu w połączeniu z mięsem.
Krok 4 - Surówka z pekiński z kiełkami słonecznika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 09.12.2013 19:45
Smaczna surówka ;-)
iwi 09.12.2013 19:32
Przepyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak