Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z rzodkwią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 dużej
marchew 1 szt
rzodkiew 1 średnia
por 5cm
majonez 3 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
cukier 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z rzodkwią

Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Pora drobno posiekać i dodać do kapusty.

Rzodkiew i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. dodać do kapusty.

W miseczce wymieszać majonez, jogurt, musztardę, dodać cukier, sól i pieprz do smaku, zamieszać. polać warzywa i wymieszać.

Odstawić na 15 minut do przegryzienia się smaków i podawać jako surówkę do obiadu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.05.2014 12:41
dobra surówka :)))
anemon 09.05.2014 15:32
Jak zwykle u Ciebie smacznie.
norweska20 09.05.2014 00:05
smaczny dodatek obiadowy
Megg 08.05.2014 20:44
bardzo smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak