Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z nutą curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 5 liści
marchew 1 sztuka
ogóreczki z curry Smak 50 g
jogurt naturalny 3-4 łyżki
curry 1/2 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z nutą curry

1. Kapustę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Marchew ścieramy do kapusty na tarce o dużych oczkach. Ogóreczki kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do pozostałych warzyw.
2. W osobnej miseczce mieszamy jogurt z dodatkiem przypraw. Zalewamy warzywa i dokładnie mieszamy całość. W razie potrzeby doprawiamy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak