Surówka z pekinki z groszkiem i kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 dużej szt.
  • marchew

    1 szt.
  • groszek zielony

    1 szkl.
  • cebula

    1/2 szt.
  • sos winegret

    1 op. ( u mnie Knorr)
  • olej

    3-4 łyżki
  • kiełki

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i umieścić w misce. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać również groszek i posiekaną cebulę.
Wymieszać. Sałatkę posypać gotowym sosem ( u mnie sos francuski Knorra) i polać olejem. Wymieszać.
Na każdą porcję ułożyć kiełki ( najlepiej ostre- u mnie mieszanka francuska)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 05.09.2015 23:35
lubię takie suróweczki
IZABELA29 05.09.2015 10:17
smacznie i zdrowo
cooked 05.09.2015 08:25
smacznie i zdrowo ;)
Agnieszka-87-25 05.09.2015 07:49
wyśmienita
Łukasz15 04.09.2015 23:12
Smaczna i zdrowa surówka
wwwiolka 04.09.2015 23:07
Ciekawy przepis.
IKrakowianka 04.09.2015 21:45
pięknie podana surówka
Niebieska 04.09.2015 21:24
lubię takie surówki
gosia1988 04.09.2015 20:29
smaczna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat