Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z groszkiem i kiełkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 dużej szt.
marchew 1 szt.
groszek zielony 1 szkl.
cebula 1/2 szt.
sos winegret 1 op. ( u mnie Knorr)
olej 3-4 łyżki
kiełki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z groszkiem i kiełkami

Kapustę poszatkować i umieścić w misce. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać również groszek i posiekaną cebulę.
Wymieszać. Sałatkę posypać gotowym sosem ( u mnie sos francuski Knorra) i polać olejem. Wymieszać.
Na każdą porcję ułożyć kiełki ( najlepiej ostre- u mnie mieszanka francuska)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.09.2015 23:35
lubię takie suróweczki
IZABELA29 05.09.2015 10:17
smacznie i zdrowo
cooked 05.09.2015 08:25
smacznie i zdrowo ;)
Agnieszka-87-25 05.09.2015 07:49
wyśmienita
Łukasz15 04.09.2015 23:12
Smaczna i zdrowa surówka
wwwiolka 04.09.2015 23:07
Ciekawy przepis.
IKrakowianka 04.09.2015 21:45
pięknie podana surówka
Niebieska 04.09.2015 21:24
lubię takie surówki
gosia1988 04.09.2015 20:29
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak