Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z dresingiem koperkowo-ziołowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa

kapusta pekińska 300 g
pomidory 2 szt duże

dresing

Koperek suszony Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
woda 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z dresingiem koperkowo-ziołowym

Przygotowujemy dresing. Koperek przekłądamy do miseczki, dodajemy rozgniecione w moździerzu zioła prowansalskie, dodajemy szczyptę soli i pieprzu - mieszamy. dodajemy oliwę i wodę, mieszamy i odstawiamy.
Pomidory przekładamy do miski, zalewamy wrzącą wodą na 2 minuty, wyciągamy i ściągamy skórkę, kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską szatkujemy, przekłądamy do miski, dodajemy pomidory i mieszamy. Zalewamy dresingiem, mieszamy i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.10.2014 07:27
robię podobną
IlonaAlbertos 21.10.2014 23:05
Lekka i smaczna.
Czyki 21.10.2014 22:41
Zdrowo i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak