Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z dodatkiem pomarańczy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/4
kiełków brokuła 25 g
dużej pomarańczy 1/2
marchewka 1
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
cukier do smaku
olej 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z dodatkiem pomarańczy

Cebulę i marchew oraz pomarańcze obrać i umyć. Pomarańczę umyć przed obraniem. Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić na ćwiartki apotem w plasterki. Pomarańczę pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na 5-10 minut i po tym czasie ewentualnie doprawić gdyby się okazało, że jakiejś przyprawy jest za mało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 13.05.2013 16:55
wspaniała surówka!!!
agnieszka214 13.05.2013 16:11
pomarańcza zawsze pycha
Renata9 13.05.2013 16:02
ciekawy przepis na suróweczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak