Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki na wiosnę

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5
ogórek 0,5
pomidor 1
rzodkiewki pęczek
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki na wiosnę

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską dość drobno siekamy i przekładamy do salaterki.
Krok 1 - Surówka z pekinki na wiosnę foto
2
Umyte rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, obranego ogórka również.
Krok 2 - Surówka z pekinki na wiosnę foto
3
Warzywa dodajemy do pokrojonego pekina i dodajemy śmietanę oraz przyprawę do sałatek wedle potrzeby. Całość dokładnie mieszamy i możemy podać do obiadu.
Krok 3 - Surówka z pekinki na wiosnę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak