Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i papryki - do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
papryka czerwona 1
majonez do połączenia składników
sól do smaku
koperek świeży 1 pęczek
cytryna do wyciśnięcia
cukier do smaku
oliwa do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i papryki - do obiadu

Kapustę pekińską myjemy i kroimy (rozrywamy) na drobne kawałki. Paprykę umyć (można sparzyć wrzątkiem) i pokroić na paski. Koperek umyć i drobno pokroić.
Składniki wrzucić do naczynia na surówkę, dodać do smaku sól, pieprz, ok. pół łyżki cukru i wycisnąć ok. pół cytryny. Polać odrobiną oliwy z oliwek.
Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem (lub jogurtem naturalnym). Wstawić na kilka minutek do lodówki przed podaniem do obiadu :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jeśli posiadamy w domu jakiś sos sałatkowy i lubimy go dodawać do surówek/ sałatek to oczywiście można dodać ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.08.2013 09:08
bardzo smaczna surówka obiadowa
adelajda 21.08.2013 10:16
lubię surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak