Surówka z pekinki i marchewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1
  • kapusta pekińska

    kilka liści
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i poszatkować na małe kawałki. Kapustę lekko posolić i zostawić na trochę, aby zmiękła. Marchewkę obrać umyć i zetrzeć – aby uzyskać szerokie, a bardzo cieniutkie paseczki do tarcia użyłam obieraka do warzyw. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Kapustę wymieszać z marchewką i cebulą, skropić sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 22.11.2016 12:46
a jaka zdrowa, mniam
Futka 22.11.2016 12:37
Pyszna surówka obiadowa :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat