Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i kiełków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 sztuka
ogórek świeży 1 sztuka
kiełki soczewicy 4 łyżka
jogurt grecki 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
szczypiorek 1/4 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i kiełków

Kapustę pekińską kroimy drobno. Ogórka obieramy, kroimy w plasterki. Szczypiorek tniemy nożyczkami lub drobno kroimy. Posypujemy kiełkami soczewicy. Jogurt mieszamy z solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Przygotowaną sałatkę zalewamy jogurtem. Mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.01.2013 00:19
dobra
maciek7 28.10.2012 20:12
pycha
Miki 28.10.2012 19:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak