Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała sztuka
cebula czerwona 1 szt
papryka konserwowa 5 płatów
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 2 łyzki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki.

Liście kapusty umyć i poszatkować.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kostkę i wszystkie składniki wymieszać.Surówkę posolić,oprószyć pieprzem,wlać olej,sok z cytryny,dodać majonez dokładnie wymieszać.
Surówkę wstawić na pół godziny do lodówki,a następnie podawać jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.01.2014 21:56
pyszna surowka
IZABELA29 16.01.2014 13:22
takie surówki to ja mogę jeść i jeść ..
Alex_M 16.01.2014 12:23
smaczna suróweczka :)
Barbara777 16.01.2014 10:06
uwielbiam wszystko co z kapustą pekińską
Monia 16.01.2014 09:51
Lubię taką surówkę, mniam :)
dodi 16.01.2014 09:05
muszę zrobić
kasiaw 16.01.2014 08:42
pyszna idealna do obiadu
Romanowka 16.01.2014 08:24
smaczny dodatek do obiadu
olkaaa 16.01.2014 07:49
fajny pomysł
marcia7 16.01.2014 00:28
masa witamin

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak