Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pasternaku z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak 250 g
orzechy włoskie 50 g
rodzynki 50 g
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 szt
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pasternaku z orzechami

Orzechy lekko zrumienić w piekarniku i posiekać. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny z 2 łyżkami ostudzonej i przegotowanej wody, przyprawić do smaku solą i cukrem. Pasternak łącząc w miarę ucierania z sosem. Dodać natkę pietruszki, przyprawić solą i cukrem. Wyłożyć na salaterkę, posypać orzechami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak