Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z papryki, selera z borówką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1/4 sztuki
papryka biała 1/4 sztuki
ogórek gruntowy 1 sztuka
borówki 1,5 łyżki
majonez 1/2 łyżki
kapusta pekińska 4 małe liście

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z papryki, selera z borówką

Wszystkie warzywa umyć, osuszyć. Szczególnie dobrze osuszyć kapustę. 2 liście kapusty odłożyć. Pozostałe pokroić w mała kosteczkę. Przełożyć do miski.

Seler pokroić w malutką kostkę i przełożyć do miski.Obie papryki pozbawić nasion, następnie pokroić w małą kostkę.Ogórka obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dymkę i szczypior drobno posiekać.

Dodać do miski. Na koniec dodać borówki amerykańskie. Wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. odłożyć do lodówki na około 30 minut. Podać na pozostałych liściach kapusty. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak