Surówka z papryki i selera

Surówka z papryki i selera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    20 dag
  • seler

    10 dag
  • cytryna

    1
  • olej

    3-4 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • papryka czerwona

    20 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z papryki i selera

Paprykę i jabłka opłukać. Paprykę wydrążyć u nasady, wybrac nasiona i pokroić w cieńkie paski. Seler wymyć i zetrzeć na tarce - zakwasić cytryną.
Jabłka zetrzeć. Wszystko połączyć z olejem, przyprawić cukrem i solą.
Gotową surówkę posypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

kielcok1 31.12.2011 19:54
ok
rakow2
rakow2 18.05.2011 18:51
smakuje mi
Emilia22 23.09.2010 07:18
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat