Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z olejem słonecznikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
rzodkiewka 3 sztuki
olej słonecznikowy 2 - 3 łyżki
cebula czerwona 2 plasterki
szczypiorek usiekany 1 - 2 łyżki
sól i pieprz
cukier szczypta
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z olejem słonecznikowym

Warzywa oczyszczamy. Kapustę pekińską szatkujemy, cebulę drobno siekamy. Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Warzywa wraz z posiekanym szczypiorkiem przekładamy do naczynia, dodajemy olej, cukier, sól, pieprz i kilka kropel octu balsamicznego. Mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut do połączenia się smaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 09.03.2017 11:30
smaczna zdrowa surówka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak