Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 7 sztuk kwaszonych (mniejszych)
rzodkiewki 3 duże
cebula 1 mała
Sól ziołowa jodowana Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku opcjonalnie
oliwa

Porada

Surówkę najlepiej schłodzić w lodówce przez 15-20 minut przed podaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki

Kroki postępowania

1
Cebulkę drobno kroimy i wrzucamy do miseczki.
Krok 1 - Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki foto
2
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kwaszone.
Krok 2 - Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki foto
3
Kolejno również pokrojone w kostkę rzodkiewki.
Krok 3 - Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki foto
4
Doprawiamy szczyptą soli ziołowej i dolewamy oliwy z oliwek (u mnie około 1/2-3/4 łyżki, surówka nie może pływać w oliwie). Mieszamy.

Na koniec doprawiamy całość pieprzem i opcjonalnie solą, znów mieszamy.
Krok 4 - Surówka z ogórków kwaszonych i rzodkiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.09.2016 10:37
bardzo smaczna
dodi 04.09.2016 12:35
fajna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak