surówka z ogórków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    3 szt.
  • migdały

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    2 łyżka
  • oliwa

    4 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa prowansalska

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ogórki kroimy w plasterki, dodajemy migdały, natkę. Mieszamy. Oliwę mieszamy z posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Zalewamy sosem. Odstawiamy na 10 min do lodówki. Pzybierami oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat