surówka z ogórkó i rzodkwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 szt
  • biała rzodkiew

    1 szt
  • cebulka

    1 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

umytą i obraną ze skórki rzodkiew utrzeć na jarzynowej tarce ogórki obrać pokroić w cienkie plasterki cebulę lub szczypior drobno posiekać wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą i cukrem można dodać do śmietany trochę rozdrobnionego niekwaśnego twarogu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M-W 28.11.2011 09:13
lubie taką surówkę szczególnie latem
M-W 28.11.2011 09:13
lubie taką surówkę szczególnie latem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat