Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z modrej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt mała
jabłko 1 szt
żurawina suszona 1 garść
olej 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z modrej kapusty

Żurawinę zalewamy letnią wodę do napęcznienia i po 20 min. odsączamy.Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2-3 min a następnie dokładnie odsączamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.01.2016 08:03
Fajna ta surówka.
jagoda5913 04.01.2016 00:29
dobra sałatka
Róża1 04.01.2016 00:16
świetny przepis !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak